28 January 2010

Poulet saute sauce Champignons de Paris


White mushroom sauce mach very well with Chicken breast.  It's good to use a lot of mushroom.

Saute thin slice of mushrooms with butter, when the liquid from the mushroom disappear and mushroom starts to color light brown, scrape wish dash of white wine.  Then add some chicken stocks.  It's important to reduce the stock and concentrate the taste when the stock is reduced enough, then add some cream.

鶏胸肉とマッシュルームクリームソースの相性は抜群だ。日本のホワイトマッシュルームは小粒で高価なので、マッシュルームのみを使うのは難しいかもしない。しかしその他の日本のキノコ類、椎茸、しめじなどは味に少しえぐみがありクリームと合わないと思う。 

マッシュルームをバターでソテーし、水分が蒸発し色がつき始めたら、白ワインでデグラッセする。チキンストックを加えて半分以上の水分を飛ばす。十分に味が凝縮されたら生クリームを加えて少し煮込む。

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