01 May 2010

Feuillete de Porc aux Pruneaux


























I made this after "Porc aux Pruneaux".  I chopped the meat and covered with pie and baked.  Usually pates are stuffed in pie but this became something similar since pork belly has certain amount of fat.  I don't recommend to make this after beef strew because it'll lack the fat content, it won't become juicy.

"Porc aux Pruneaux" の後日に作ったパイ包み。豚バラは脂身があるのでパテと同じようになると思い、煮込んだ肉をたたいてパイで包んで焼いた。パテやソーセージはある割合で脂身(ラード)を足して作る。そうしなければジューシーにならない。ビーフシチューでは脂肪分が少なく、同じようにはならないだろう。

夫は何日か前の豚の煮込みと同じだとは全く気づいていなかった。パイシートで包むだけで凝った料理を作ったみたいに見えるお得なバリエーション。豚の煮込みは冷凍できるので、多めに作って冷凍しておき、後日このような変化をつけて頂くのも楽しい。

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.