22 June 2010

Couscous crusted Chicken cutlet


This is chicken cutlet with couscous crust.  I replaced the usual final bread crumbs crust to couscous.  Couscous makes very crunchy and interesting taste.  Couscous has to be soaked in water before hand.  I think if you use uncooked couscous it'll be too hard when it's sauted in oil.  It also make thing interesting if you add some of your favorite spice in couscous.  I added just tiny pinch of curry powder.

The sauce is the cherry tomato with olive oil.  Remove the skin of cherry tomato and saute in olive oil with some garlic.  This makes a very simple and natural taste of Tomato sauce.

「鳥胸肉のクスクス衣カツ」。最近私は「変わり衣」に凝っている。クスクスで作る衣はカリカリとクランチーで、一風変わっていて面白い。普通の衣のように小麦粉、卵を付け、最後のパン粉をクスクスに変えた。クスクスは湯でもどして使う。その際、好みのスパイスを入れても楽しい。私はごく少量のカレー粉を入れた。最後は日本流にディープフライせず、肉が3分の一かぶるくらいの油でソテーした。

ソースはチェリートマトを湯むきして、少量のオリーブオイルににんにくを入れてソテーしたもの。チェリートマトの凝縮した味と塩のみでとても美味しく頂ける。

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