20 June 2010

Potato salad with salmon and shrimp


This is some boiled potato, hard boiled eggs, smoked salmon and some shrimp tossed with lemon juice and some salt and pepper.  I added just little bit of walnuts oil and some dills in the end.  The sauce is some mayonnaise loosened with lemon juice, but I drizzled the sauce just for the decoration, not in the salad it's self.

ポテトサラダのアップグレード版と言おうか、サーモンと茹でた小エビ入り。ポテト、ゆで卵、スモークサーモン、湯でたエビをレモンの絞り汁と塩こしょう、ディルで和えて、最後にごく少量のクルミオイルで全体をまとめた。周りのソースは市販のマヨネーズをレモンで薄めてディルを入れたものだが、サラダにマヨネーズは入れていない。早めに作って冷蔵庫に入れておくと、サーモンやエビの味がポテトにしみ出して、更に味わい深くなる。

最近私はポテトサラダにマヨネーズを入れない方が美味しいと思うようになった。和風に作る時には定番のポテトとキュウリの塩揉み、茹でた人参、ハムやタマネギなどの具を塩こしょうと寿司酢(ミツカンの調合酢)で和える。さっぱりしすぎていたらオリーブオイルを少したらす。随分とカロリーを抑えられ、素材の美味しさを実感出来る。

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