08 December 2010

Sesame Chicken


I've found this dish in the U.S. Chinese restaurant.  There are many of Chinese take outs in New York, and most of the restaurant have this dish. It's usually very sweet.  I think this is one of the western original Chinese dish something like "Chicken teriyaki".  I made something similar to it but in Japanese method.  

First to flour the chicken thigh and deep fry in the oil.  Prepare the mixture of Soya sauce, sake, mirin and sugar in small pot and bring them to boil.  After chickens are done, soak them into the sauce.

セサミチキン」はアメリカのチャイニーズテイクアウトレストランには必ずある料理。中華料理というよりアメリカンチャイニーズ料理だと思う。ソースはとても甘いので、私は和風にアレンジしてみた。

鶏もも肉を唐揚げ大に切り、小麦粉をはたいて油で揚げる。一方で醤油、酒、みりん、砂糖のタレを作って一煮立ちさせる。若干甘めの方がよいと思う。鶏が揚がったらタレに漬ける。最後に胡麻をたっぷりふりかける。

タレの味が濃いので、鶏に塩こしょうをする必要はないと思う。普通の唐揚げに飽きたらこれもいい。鶏のジューシーさとタレの甘辛さが白ご飯に良く合う。

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