05 April 2011

Ladies' Luncheon











Ladies' Luncheon
**
Gateau salé de Jean-François Piege
Feuilletée aux champigons et aux onions
*
Gratin d' Endives au Jambon
Salade verte
*
Tarte aux Fraises

I invited my neighbor friends for lunch.  I always think lunch or brunch is much easier and faster to prepare.  The reason is because you don't cook heavy meat dishes, so you don't have to mind the time of cooking hours.  I try to make dishes with more vegetable with lighter main dish for women friends because that's how I like and usually women prefer.  Yet it's better to pre set the dessert a day before, because if you fail on the dessert, there won't be enough time to make it again.


レディースランチョン
「ガトーサレ」ジャン−フランソワ・ピエージのレセット
パイ生地のタルト・キノコとオニオン・アンチョビ
アンディーブとハムのグラタン
イチゴのタルト

ご近所のお友達を招待してランチ会をした。ランチやブランチはディナーに比べてとても楽。特に女性好みの軽くて野菜などの中心のメインは、煮込みや焼き時間に敏感な肉料理のように時間を気にしなくていいので、気も楽。

ただし、デザートだけは失敗したら作り直す時間がとれないので、前の日に下準備をしておいた方がよいだろう。苺のタルトは海外在住の方にはおすすめのデザート。それは特にアメリカ産の苺やスペインのガリゲットは独特の酸味が強くて味が濃いから。日本の苺は糖度が高すぎて酸味が足りないので、デザートにはかなり不向きだと感じる。

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.