29 November 2011

Caesar Salad


Whenever I buy "Romaine lettuce", caesar salad comes first in my mind.  I think it's the best way to eat this type of hard lettuce since the dressing is rather heavier than normal vinaigrette sauce.

The key of this salad is the dressing and I make with following ingredients; mayonnaise, vinaigrette sauce, garlic powder or grated garlic and parmesan cheese.  It's better to make a poached egg.  You need to put vinegar when you poach the egg.  Also, don't over boil the water.

「シーザーサラダ」ロメインレタスは歯ごたえがあるので、ドレッシングが重めのこのサラダが一番合っているのではないだろうか。シーザーサラダドレッシングは既製のものでなくても次の材料でそれなりのものが出来る。

マヨネーズ、ヴィネグレットソース(ディジョンマスタード、ワインヴィネガー、オリーブオイル、塩こしょう)、ガーリックパウダーかおろしたにんにく、粉パルメザンチーズ。アンチョビのみじん切りを加えてもよい。ポーチドエッグを作るコツは湯に酢を加えること、グツグツ沸騰させないこと。

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