02 August 2012

Ebifurai


This is not exactly fried shrimp but so called in Japanese "Ebifurai".  Japanese food is know to be very light and lean cuisine compares to other country but there are many popular deep fried dishes such as Tonaktsu.  These are bread crumbs coated large shrimps deep fry.

「海老フライ」冷凍の有頭海老があったので、久しぶりに海老フライに。海老フライだけは、衣を二度付けにして揚げる。どうせ揚げ物でカロリーは高いので、ここでは美味しさ重視。

小麦粉、卵を二度付けすると中はジューシー外はカラッとした理想的な仕上がりになる。出来立てを頂きたいので、下準備をして冷蔵庫に待機しておき、食べる直前に揚げる。ソースは海老の頭でとったアメリケーヌソースで、白ワインを多めに入れて酸味を出したソース。付け合わせは人参の酢和え。

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.