12 August 2012

White bitter mellon saute in curry powder


It seems like the white bitter mellon is known for the special products of Taiwan and much more expensive than the regular green bitter mellon.  I feel like the bitterness is slightly lighter than the green one. The matter is same as asparagus, somewhat the white ones are more appreciated than the green ones, yet the nutrition and contents of vitamins are higher in green ones that are grew in the sun.

「白苦瓜のカレー炒め」白い苦瓜は台湾の特産物で、緑のものに比べて2、3倍の値がする香港では高価な野菜。 台湾でも台湾人の友人から苦瓜は白がいいよ!と念を押された。私の実感としては、緑(光合成をしたもの)に比べて若干苦みが低いくらいかと思う。アスパラガス程、白と緑のような違いがないように思う。

これは苦瓜のスライスをオリーブオイルとカレー粉で炒めて、溶き卵1つを落として炒めたもの。少量の水+チキンパウダーも加えている。

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