07 September 2013

Colin d'Alaska au citron beurre



This fish is often served as fish fry in the U.S.  In Japan, we use for fish related products since the fish itself is difficult to cook.  I found "Alaska Pollock" as frozen fish here.  Fish itself is not as refined as flounder or sole it has similar taste with Raie.  I made sauce with lemon butter with capper to match.

「スケトウダラのレモンバターソース」スケトウダラの切り身の冷凍を見つけたので、レモンバターソースを合わせてみた。スケトウダラとは身が柔らかくて扱いにくいので、日本でも海外でも加工品に使用されることが多い。韓国料理では乾燥させたものをスープとして頂く料理がある。

味は美味しいが青魚とは違う、北の魚の独特の匂い(ホッケやアンコウのような)があるので、味がしっかりしたレモンとケッパーのソースを合わせた。このソースはフレンチではエイの料理によく合わせるものだが、これもとてもよい組み合わせだった。レモンはオーガニックで皮も一緒に使用した。

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