15 November 2014

November Dinner

"Avocado marine with rice vinegar"
「アヴォカドの寿司酢和え」

"Cresson with Shako"
「クレソンとシャコのお浸し」

"Kaki and mushrooms in Tofu"
「柿としめじの秋白和え」

"Sanma balls"
「さんまのつみれ揚げ」

"Duck marine in Sake"
「鴨の酒漬け」

"Tachiuo fish Tatsuta age"
「タチウオの竜田揚げ」

"Rice with Grilled red snapper"
「鯛のでんぶご飯」

"Marron Ukishima"
「栗の浮島」


I hosted the dinner of theme of Japanese dishes with fresh local ingredients.  It's not easy to cook Japanese in Hong Kong yet after observing the local market well, I've figured out how to use the local ingredients efficiently.

「11月の和食会」お世話になった人をお呼びして夕食会をした。今回は香港の地元食材を使った和食。今まで和食はほぼ日本のスーパーの食材に頼っていたが、最近マーケットを熟知してさらに作りやすくなった。

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.