20 April 2015

Beef Udon




I made beef stock with beef bone of rib eye steak of birthday dinner which I kept it frozen.  It takes time to make beef stock compares to chicken stock because it takes time for beef bones to release the taste.  After taking a stock, the beef that attached with the bone became very tender.  

I added soya sauce to stewed beef for the seasoning and arranged as a topping of Udon.  Egg is called "Onsen Tamago".  This is soft boiled egg which texture of white and yolk is same softness.

「肉玉うどん」これはお誕生日ディナーのステーキ肉の骨を使って作った料理。骨は冷凍しておいたので、最近ビーフストックを作った。肉の骨、人参、セロリ、焦がし玉ねぎ、ニンニクなどを加えてコトコト長く煮出す。少量だが美味しいストックが取れたので、うどんと絡めてみた。

肉は柔らかいが、味が抜けているので醤油と少量の砂糖まぶして味付けし、温泉卵を用意した。卵と牛肉の両方がトロトロとしてうどんに絡まり、とても美味しかった。

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