16 April 2015

Red snapper au persille






This fish so called "Red snapper" is the fish I've never seen anywhere but in Singapore.  This is relatively expensive fish here that costs much more than "White snapper".  I fillet the fish for saute with and kept the head for Japanese style rice dish called "Tai meshi".

I've tired this fish for the first time but it was delicious.  It also makes a great stock.  For me the fish head rice was better than the fillet itself.

「レッド・スナッパー」この魚も香港でみたことがない魚。スナッパーとあるので、鯛の種類だろうと気楽に試してみた。ちなみに私はシンガポール魚の口が尖っている魚は形がフナ(臭いが強い)に似ているので、多少警戒している。値段はホワイトスナッパーと比べて随分高かった。

身はフィレにしてソテーし、頭はかまを残しておろし、鯛飯にした。身は先日のイエローテイルスナッパーに似ていて透明感がありプリプリしている。焼いても身がしまっていて美味しかった。鯛飯はこの日は日本米を切らしていたので、タイ米で炊いたのが残念だったが、とても美味しくできた。私は魚を入れて炊くご飯には、香ばしく焼いて入れるようにしている。

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