21 September 2015

Beaune




"Jambon persille et creme d'escargot"
「ジャンボンペシルとエスカルゴのクリーム煮」

"Boeuf Bourguignon"
「ブフ・ボーギニョン」

"Gratin dauphinois"
「グラタン・ドフィノア」

"Fromages de region"
「地元チーズ」



We happened to stay a night over in Beaune on the way from Lyon to Paris.  We didn't have time to see the town but had a wonderful gastronomic experience in where we happened to got in by chance at a local bistro.  I chose all the local delicacy from the menu with a bottle of Cote de Beaune.  The food was absolutely wonderful with no mistake.

I was very happy to have the real 'Boeuf Bourguignon' in Bourgogne then I realized that what I had been cooking for many years is not exactly the real one.  Of course, the wine was exceptional.  I had a glass of Chardonnay before a bottle of Cote de Beaune, but even the simple white was so mineral and fresh.  I also loved the local cheese 'Epoisses'.

「ボーヌ」リオンからパリへの旅程が遅くなったので、ボーヌで一泊することになった。急遽ブルゴーニュのワインを楽しめることになり、私は大喜び。適当に入った地元のビストロだったが、全て美味しくとても満足だった。

代表的なブルゴーニュ料理を頼んだが、どれも良かった。特にブフ・ボーギニョンは自分でもよく作る料理だが、今まで自分は何を作っていたのだろうと反省するくらい本物の味が格別だった。 グラスのシャルドネも安いのにミネラルでフレッシュで美味しい。ムンステールに似ているブルゴーニュのチーズ「エポワス」も気に入った。

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