31 July 2016

Lamb balls with ratatouille



These meat balls are made with mince of lamb meat and beef.  I love this mix with lots of spices.  I also added some fresh basil since I had some.  Texture of lamb is different from beef, it makes very tender and juicy meat balls without any extra ingredients to adhere such as egg or breadcrumbs.

「ラムハンバーグのラタトゥイユ添え」」ラムと牛の合わせ肉だが、ラムは粘りがあるので、卵やパン粉などのつなぎが要らない。

ラムと牛の挽肉にオールスパイス、コリアンダー、ナツメグなどの好みのスパイスをたっぷり加えて、生のニンニク、エシャロットのみじん切り、今回は生バジルなども加えて肉をまとめた。それをたっぷりのオリーブオイルで、両面強火でこんがりと焼き、中はミィディアム。添えたラタトゥイユと肉汁と合わさって素晴らしく美味しかった。

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