28 October 2016

Mushroom creme pasta




Mushroom reminds me of season of autumn but they're grown in the room so it's actually season less vegetables now days..  I wanted to air dry mushrooms to make the taste intense but the air in Singapore is too humid to do so I tried it in the oven.

Once I oven baked them with salt and olive oil, they can be used for varieties of dishes.  I made pasta with creme and chicken stock.

「マッシュルームのクリームパスタ」きのこは秋の食材という印象だが、ほぼ室内栽培なので、現実的にはあまり季節物ではないかもしれない。好きな種類を色々買ってテラスで少し乾燥させてみようと思ったが、シンガポールの湿度ではあまり意味がなかったので、オーブンで乾燥させた。

塩、オリーブオイルを軽くまぶして乾燥させるときのこの味が凝縮して色んな料理に応用できる。オーブン乾燥は炒めるのとも違い、独特な粘りも出ないので、フレンチにも使いやすい。鶏出汁で既成のきのこを煮出し、クリームを加えて、パスタにまぶした。

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.