19 May 2017

Silkie Soup


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Silkie is a black skin chicken that is used for Chinese medicine soup in Singapore.  It's slightly cheaper than chicken because they're very skinny and can only use for soup but the soup is considered that it's better than chicken.

I tried it for the first time to see the taste.  As a matter of fact, there was no significant flavor but the taste of chicken.  I was afraid that the soup's color becomes black but it didn't in the end.  The taste of the soup was not mild as normal chicken but very tasty.

「烏骨鶏のスープ」烏骨鶏は薬膳スープの材料としてシンガポールではスーパーにも売っている。鶏より滋養に良いそうだ。身を食べるものではないので、痩せていて鶏より安い。試しに自分なりの薬膳スープを作ってみた。

シンガポールには薬膳のパッケージが山ほど売っているが、私は匂いがダメなので材料は、生姜、ニンニク、ねぎ、玉ねぎ、くこのみ、ナツメ。1時間ほど煮込んだがスープは黒くならず、美味しくできた。味は鶏より旨味が薄い。おそらく自然に育っているからだろう。そのまま塩で味をつけて済ましで頂き、残りは料理の出汁にした。

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