11 July 2018

Summer Japanese dishes - Sashimi

「シャク」

「天然鯛」

「地ダコ」

「ヤリイカの紫蘇まぶし」

「鰹」

This time when I'm back to Kumamoto, I had wonderful seasonal fish and vegetables of my region.  When the weather is too harsh, too cold in February or too hot in August, it's difficult to find good ingredients.  I really felt that all the food I had this time was extremely fresh and tasty.

「夏の食材」今回は良い季節に帰国したので、とても良い食材に恵まれた。2月や8月など、あまりに寒い時期や猛暑の時期は野菜や魚の良いものがない。今回は本当に美味しい夏の食材を頂くことができた。

鯛は特に旨味が濃く、とても美味しかった。シャクもさっと塩茹でするととても美味しい。タコも、鰹も季節の野菜とよく合う。日本の食べ物は本当に美味しい。

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