31 August 2018

Duck operation



I've bought a local duck for the first time.  I've always thought that the local ducks are thinker than the French duck which is famous for the magret de canard.  However, as I was cutting down into the sections, I've realized that this duck is no too skinny to cook.  The breast was thick enough to make "saute".

In the photo, left above is the breasts,  right above is the skin and the fat, left down in the legs, right down is the bones.

「鴨の解体」シンガポールの鴨を初めて買ってみた。今まで買ってみたことがなかったのは、フランスやカナダ産の鴨に比べて痩せている感じがしていたのでやめておいた。しかし、今回使ってみて意外に結構身の付きが良くて驚いた。

鴨は鶏以上に全身を使うことができる。身は胸、脚、ガラ、皮に切り分けてそれぞれ料理する。中華では舌や水かきも使うが、私は頭と足は捨てた。

切り分けたそれぞれの部位の料理、胸肉とソース、鴨脂肪で煮たコンフィをそれぞれ投稿します。

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