12 August 2018

Shrimp with Broccoli lunch




I may have written this before.  This dish is my memory of Chinese food delivery when I was living in New York.  Because I don't like broccoli is too hard I cook them in the soup until they become slightly tender.

「海老とブロッコリーの炒め物」これは以前も書いたかもしれないが、NYに住んでいた時によくデリバリーで頼んでいた中華。美味しくて大好きだった。香港という本当の中国圏に住むとブロッコリーと合わせるという料理はかなりアメリカナイズされたチャイニーズだということに気がついた。

しかし今でも好きな組み合わせ。私はブロッコリーが少ししんなりしてソースをたっぷり含むような茹で具合が好きだ。ブロッコリーはさっと茹でてアクをとった後にスープで下味をつける。海老は塩、酒、片栗粉で下味を付けておく。海老を油通しする。生姜とニンニクを炒めて、海老とブロッコリーを入れて全体を中華スープ、塩、少量の砂糖で味付けし、水溶き片栗でとろみを付ける。

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.