19 August 2018

Thai pandan chicken




I've found this dish on the internet looked so delicious so I tried.  If you have pandan leaves, it's very easy to make.  There are two ways to cook, baked or deep fried.  I baked it in the oven.  

I liked the sweet flavour of pandan leaves but I'm not very sure with the meat.  Because I'm used to using this leaves with rice...  Thought I think it would become a good finger food for a party.

「パンダンチキン」タイ料理で、ネットにたくさんレシピが載っていたので、作って見た。パンダンの葉があれば結構簡単にできる料理。パンダンは青臭いバニラのような香りがする葉っぱ。鶏はモモと胸を両方使った。コリアンダー、ホワイトペッパー、生姜、ニンニクを石で叩いたペーストに醤油と砂糖を入れてマリネする。

調理は揚げるかオーブンで焼く方法があるようで、オーブンで焼いた。出来た感想は、美味しいが、パンダンは肉にあまり合わない感じがする。パンダンはシンガポールの料理では海南チキンのご飯を炊く時とか、ナシレマックのご飯やデザートに使うことが多い。ご飯と一緒に炊く香りはすごく好きだが、これは微妙に違和感があった。


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