21 February 2017

Italian bak chor mee


This is my own original version of local and western fusion dish.  Mee pok mens thin noodle in Chinese and it's very easy to use at home.  It only takes 2 mints to boil and you can mix with any sauce you like.

I made cooked ground pork with tomato sauce first.  Then arranged with fresh diced tomato and parmesan cheese.

「イタリアン・バクチョーミー」これはローカルの麺、ミーポックを使った私のオリジナル料理。ミーポックは中国語で麺薄と書く。バクチョーミーはホーカーフードで、この麺を硬めに茹でて豚のそぼろ、魚のつみれなどを醤油、豆板醤の様なスパイシーな醬、黒酢、油で和えたもの。

ローカルスーパーに売ってある麺は茹で時間1分半とある。日本のそうめんより調理時間が短く、さっと食べられるのでとても便利。今回は豚の挽肉を玉ねぎ、大蒜とトマトソースで煮詰めてトマト豚そぼろにしたものをチェリートマト、パルメザンチーズなどとの和え麺にした。


No comments:

Post a Comment