I love Hong Kong style char siu but it's very difficult to make it perfect. It needs to hang when it cook in the oven. Also I haven't found the perfect meat and the marinate paste for this. I need to experiment a lot to reach perfectly in my taste.
「蜜汁叉焼」叉焼は日本では煮豚のことを指すことが多いが、本来のチャーシューとは「焼き豚」のこと。漬けた豚肩肉をオーブンの中で吊るして焼く。肉が硬くなりやすいのでとても難しい。
漬ける醬もとても多くの材料が必要で、自分好みに適度な甘さにしたいので調節している。しかし色々と複雑でまだ完璧に自分好みに作れていない。叉焼は吊るすことがとても大切で、焼いた後も吊るしておかないと外側に照りが出ない。中華のロースト料理は家で作るのが難しいので香港の「
燒臘店」が恋しい。
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