14 July 2021

Mother's Birthday


"Buri Carpaccio with Red shrimps"
「天然鰤と赤エビのカルパッチョ」

"Flan with clam sauce"
「蛤ソースのフラン」


"Kochi in butter sauce"
「コチのバターソース」

"Boeuf bourguignon with Gratin dauphinois"
「ブフボーギニョン、グラタンドフィノア」

"Assortment of French Cheese"
「フランスチーズ」

"Tarte aux fruits"
「フルーツのタルト」

I cooked an entire French dinner for my mother's birthday and a party for my brother's family gathering.  Our family has also a newborn baby and the situation of covid, we are not able to eat out for the occasion.  Though I was very busy during that week I was not able to prepare dishes well enough.  Yet I was very happy to be able to serve dishes for my family.

「母の誕生日」コロナの状況や最近生まれた新生児がいるので外食が出来ず、私が料理した母のお誕生日会と弟家族のお祝い。この週は忙しくて料理のメニューをしっかり考えたりすることが出来なかった中で作ったので、慌ただしく仕上げた。もう少しクリエイティブな料理がしたかったが、何はともあれ家族のお祝いが出来てよかった。フレンチの定番料理だが、パンとワインに相性バッチリで美味しい。

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.