22 February 2011

Lamb meat balls


This is simple meat balls in tomato sauce but made from ground lamb meat.  I added some  spices such as coriander seeds, nutmeg, cumin seeds to bring up the "Oriental" flavor with lamb.  I also added some minced shallots and 1/2 whole egg.  I didn't put any bread crumbs because I didn't want to make the meat balls similar to Japanese "Hamburg" but want to make simple American style of meat balls.

Shape the meat in balls then saute in butter to brown outside.  Then arrange the meat balls in the casserole and pour a can of tomato sauce; I like the one from Del Monte or Heinz, sprinkle some parmesan cheese on the top and cook in the oven for 10 to15 min or so.  You will be amazed how delicious the simple meat ball could be.  You can also tell the huge different making this with beef and lamb. It's better to use the ground lamb without any fat.  It's good to have couscous on the side.

「ラムのミートボール」シンプルなトマトソースミートボールをラム肉で作ってみた。これは驚きの美味しさ!シンプルな料理なのに美味しんぼみたいに一口食べて「これは!!」となるから是非試してみてほしい。ラムのひき肉は脂身を含まないものをおすすめする。牛肉にはない繊細な美味しさを生かした料理法を考えてみた。

ラムの香りと合わせて、少し中東風な感じを出したかったので、クミン少々、コリアンダーシード、ナツメグ、胡椒などのスパイスを気持ち多めに入れた。その他はエシャロットのみじん切りのソテーと全卵1/2個。パン粉等は上質な肉の妨げになると思ったので、入れていない。リーンな挽肉は中華の焼売のように激しく練ってはいけない。そっと手で丸めて形にして、先ず若干多めのバターで外側を焼く。キャセロールに外だけ焼いたミートボールを列べて、トマトソースを1缶(デルモンテかハインツがおすすめ)を流し入れ、パルメザンチーズを少々ふりかけてオーブンで10−15分程焼く。

ミートボールの食感は日本のハンバーグより肉肉しく、さっぱりしたものになる。ラムが好きな方にはおすすめだし、苦手な方でも脂肪を含まないラムをひき肉にするとそこまで香りが気にならない。ひき肉はパシフィックプレイスの「Great」には挽いたものが売ってある。クスクスを付け合わせにするとよい。

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