19 October 2010

Champignons farcis
















Since we have moved the apartments, this is the first normal plate I cooked in the new kitchen.  I've found this gorgeous brown mushrooms from Canada in city super, I thought it make a perfect autumn dish.

Mushroom farci is very easy to do for the first course.  I stuffed minced mushroom stems and shallot saute with ground chicken.  Since I put some estragon and persil for the flavor.  Sprinkle grounded parmesan cheese, then cooked in the oven for about 20 minutes.

昨日最近引っ越して以来、初めて新しいキッチンでまともな料理を作った。引っ越し先を見て回った時、最近香港でもIHを採用しているアパートを多く見たが、ガスにこだわって決めた今の新しい部屋。ところがTowngas仕様の今回のガスコンロはかなり中国的で火力が恐ろしく強い。使ってみて驚いた。

シティースーパーで大ぶりなカナダ産マッシュルームを売っていたので、「キノコのファルシ」にした。簡単で秋らしい料理。キノコの軸?(石づき)のみじん切りとエシャロットのみじん切りをオリーブオイルでソテーし、鳥のひき肉に混ぜた。キノコにはそれほど量を詰められないので、鶏肉はごく少量一握り。卵を溶いたものを少量とパン粉でつなぎ、エスタラゴンやパセリなどのハーブのみじん切りを入れて風味を出した。最後にパルメザンチーズをふりかけてオーブンで20分ほど焼く。

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.