19 October 2010
Champignons farcis
Since we have moved the apartments, this is the first normal plate I cooked in the new kitchen. I've found this gorgeous brown mushrooms from Canada in city super, I thought it make a perfect autumn dish.
Mushroom farci is very easy to do for the first course. I stuffed minced mushroom stems and shallot saute with ground chicken. Since I put some estragon and persil for the flavor. Sprinkle grounded parmesan cheese, then cooked in the oven for about 20 minutes.
昨日最近引っ越して以来、初めて新しいキッチンでまともな料理を作った。引っ越し先を見て回った時、最近香港でもIHを採用しているアパートを多く見たが、ガスにこだわって決めた今の新しい部屋。ところがTowngas仕様の今回のガスコンロはかなり中国的で火力が恐ろしく強い。使ってみて驚いた。
シティースーパーで大ぶりなカナダ産マッシュルームを売っていたので、「キノコのファルシ」にした。簡単で秋らしい料理。キノコの軸?(石づき)のみじん切りとエシャロットのみじん切りをオリーブオイルでソテーし、鳥のひき肉に混ぜた。キノコにはそれほど量を詰められないので、鶏肉はごく少量一握り。卵を溶いたものを少量とパン粉でつなぎ、エスタラゴンやパセリなどのハーブのみじん切りを入れて風味を出した。最後にパルメザンチーズをふりかけてオーブンで20分ほど焼く。
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment
Note: only a member of this blog may post a comment.