02 April 2014

Kamo Negi Daikon



I happened have a lot of duck bones so I made duck stock.  Then I scraped out some meat in between bones it became a quite amount.  I saute with olive oil and seasoned with salt to preserve in the fridge for a while.  For this dish, I tossed with shredded Japanese style pickles with Japanese leeks.  It was a great match of both ingredients.

「鴨ネギ大根」これは最近の偶然の組み合わせで出来た料理。鴨のガラが大量にあったので、鴨の出汁をとった。骨の間の身をほぐしたら、かなりの量になったので、オリーブオイルで炒めて水分をとばし、塩をふって保存用のそぼろにしていた。

一方で大根のぬか漬けが最近の天気のせいか、酸っぱく仕上がってしまった。この大根と鴨のそぼろを白ネギと一緒にごま油で和えてみた。ぬか漬けの酸味が程よく鴨に合い、完璧なおつまみとなった。白ワインとの相性もバッチリで箸がとまらない。

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