04 July 2023

Home made Chicken consomme


It's very difficult to make good quality chicken stock in Japan.  The reason is that we don't have a whole chicken sold at the shop here.  Therefore I have to use pieces of chicken to make stock.  Though I was able to find a way to make a good quality stock by using the method of consumme qualification.

「チキンコンソメ」日本では丸鶏をなかなか売っていないので、良い鶏ガラが手に入らない。ないこともないのだが、肉屋に注文しておいた鶏ガラは鮮度が悪く良い味が全く出ない。そこで一度手羽元と野菜で取った出汁にコンソメの作り方でひき肉でクラリフィエをかけた。

これは思った以上に良い出汁が取れた。日本ではひき肉で出汁を取った方が良いという話を聞いたのでそれがとても役に立った。中華風では豚ひき肉で作るのも良さそうだ。

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.