"Hamo, courgette, tomatoes in sweet vinegar"
「鱧と夏野菜の南蛮漬け」
"Suizenji leaves in dashi"
「水前寺菜のお浸し」
"Kanpachi"
「カンパチ」
"scallop tartar"
「ホタテのタルタル」
"Edamame"
"Grilled augerbine in dashi"
「焼きなすのお浸し」
"cold tofu"
"flounder in butter sauce"
「ヒラメの酒バター蒸し」
Since I work at Japanese kitchen now. I wanted to make a full Japanese course dinner. Yet with a twist of my own preference. We have plenty of summer vegetables now so I prepared many vegetable dishes.
「日本料理の夜」この日は夏野菜中心の料理を作った。蒸し暑い日本の夏の料理はなんと言っても冷えたものと新鮮な野菜。軽い料理をいくつも用意して健康的に。出汁に漬ける料理は前から作っておけるので、お客様があると気には良い。
身の厚いヒラメは塩をしっかり目にしておいて酒とバターで蒸し焼きに。これが大成功だった。煮付けの醤油味は夫には受けないだろうと思ったのでバター蒸しに。技法は日本料理とフランス料理の両方が良く活かせたと思う。
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