16 September 2016

Kiyokawa - Kayabacho







This is a very old Unagi shop in Kayabacho.  It's small but the ambience of the restarurant is very nice with traditional Japanese house style.  Unagi; grilled eel is one of the speciality of Tokyo.  Each shop has their own way of grilling and steaming the fish and the own way of making its sauce.  This shop's Unagi sauce was not sweet at all and I liked it very much.

「喜代川・茅場町」証券取引所の近くにあるうなぎの老舗。昔から接待に使われてきた店だろう。絶対的に東京で美味しいものはうなぎだ。きりりとしたタレと固めのご飯がとても私の好みだった。突き出しや煮物も好きな味付けで美味しかった。

うなぎ自体もふっくらして厚みのあるものだったが、もう少し脂を落としてさっぱりとしても良いかもしれない。夜だったので量が多すぎて、お重は半分持ち帰りにした。

喜代川
https://goo.gl/maps/VpJUrfJAPisWJRqE8

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