This is very simple fried rice of ground beef with can of peas seasoned with oyster sauce and chinese soya sauce. The topping is onion slices marinated with lemon and some salt. If you like curry taste you can add some with garlic powder. It will bring more ethnic flavor.
「牛挽肉の炒飯」牛挽肉とご飯を炒めて缶詰のグリンピースを入れたもの。味付けはオイスターソースと中国の老抽。トッピングにはタマネギをレモンと塩でマリネしたもの。漬け物の類があまりないので、こんなものを作ってみたが、お肉たっぷりのご飯に混ぜ込みならが食べるとさっぱりして牛肉の美味しさが増す感じがした。らっきょうの代わりみたいなものだろうか。カレー味がお好きな方はカレー粉を加えてドライカレー風にしてもいいだろう。
No comments:
Post a Comment
Note: only a member of this blog may post a comment.