"Akaushi beef"
「赤牛」
「鰤」
「年越し蕎麦」
New years eve is one of the busiest days for the Japanese because we have to do tons of things to prepare for the coming new year. We have the notion of the new year starts fresh so we have to clean up and tidy up the house before that. I was extremely busy doing all these things this year but I managed to wash bedsheets and tidy up the house.
I also was cooking Osechi together with serving normal meals of the day so I planned all the meals for the holiday beforehand.
「大晦日」日本の年末の買い物は大晦日では遅い。29日と30日には済ませておかなければ良いものは売り切れてしまう。買い物もいろんな所に行かなければいけないのでそれだけで時間がかかった。今年は忙しいので大晦日はすき焼きにした。少し贅沢して赤牛のすき焼き肉を購入。鰤の刺身もしっかり管理して新年3日くらいまで食べられた。
私は個人的にすき焼きは割下少なめで野菜からじっくり水分を出して食べる方が好き。どちらかと言えば関西風だが甘くないように作る。
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