21 January 2010

Sea bass saute with Spinach ravioli


One of the trick to make your dish look like as restaurant plate is to mount high.  It's not always easy to eat this way, but this is a trend of modern cuisine.  This sauce is made from concentration of pineapple juice and balsamic vinegar.  The key is to concentrate the juice before adding vinegar.

あまりおすすめする訳ではないが、料理を縦に盛るとトレンドっぽくみえる。特にナパヴァリーの有名フレンチ「The French Laundry」ではこのようなプレゼンをよくする。コルドンブルーでこのような皿を提出したら、「なんでまたこんなに食べにくい盛り方をするんだ」と怒られそうである。

上記写真はラザニアパスタとほうれん草のソテーを重ねたなんちゃってラビオリ。タンポポのサラダはヴィネガーとオリーブオイルでさっぱりと仕上げた。

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