16 February 2014

Bùche chocolat à la framboises - Pierre Heremé


I tried the recipe of Pierre Herme for the first time.  I respect his recipe but I've never follow very precise recipe which weighted by one gram difference.  With my friend's cooperation, we could made it very fast and precisely.  I really love the taste and the combination of black chocolate and raspberries.  The cake was wonderful.  I've never thought that I could make something like this at home.  I'll make it again for sure.

「フランボワーズとチョコラのブシェ」バレンタインにお友達とピエール・エルメのレシピでケーキを作った。ケーキの上手な彼女のおかげであっという間に出来上がった。

有名パテスリーシェフのレシピは1グラム違いまで厳密に材料を量る必要があるので、ズボラな私は手が遠のいていたが、作ってみたらさすがに美味しかった。ケーキの味は仏人好みだが、とても洗練されていてラグジュアリーな印象だった。甘さの加減も一ミリの狂いもない完璧さを感じる。

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