09 April 2017

Birthday Dinner 2017




"Terrine de poisson marbre"
「魚のマーブルテリーヌ」


"Filet de boeuf Angus, purée de legumes"
「牛フィレのロッティ・野菜のピュレ」


"St. Nectaire, Gruyere"
「サンネクテ、グィエー」

"Charlotte au Chocolat"
「シャルロット・オ・ショコラ」


I made very simple French dinner for my husband's birthday this year.  I went to Huber's Butchery to find a good piece of meat and I decided to make Angus beef filet for the main dish.  I paid very careful attention for cooking of the meat and left other things rather simple.  As usual, it's very difficult to make chocolate dessert in a hot country.


Birthday Dinner 2017
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Foie Gras
**
Terrine de poisson marbrée
double sauce
*
Roti de boeuf Angus
Purée de légumes de Printemps
*
Fromages
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Charlotte au chocolat



今年はシンプルな料理。ハーベスというシンガポールで有名な肉屋に良い肉を買いに行った。色々吟味した結果、アンガスビーフのフィレのロッティをする事にした。肉の状態に気を使っていたので、他の料理はシンプル。ローストした後にサッとグレーズをまとわせて最高の状態に作れたと思う。肉は旨味がありとても美味しかった。デザートは前の日から作っていたので、ビスキュイにムースが浸透してしっとりして美味しかった。


2017年のお誕生日ディナー
***

フォアグラ
魚のテリーヌマーブル仕立て
2種ソース
アンガス牛フィレのロッティ
春野菜のソース
チーズ
**
シャルロット・オ・ショコラ

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