19 March 2022

Chausson aux Pommes


I've never been good at baking though recently by some requests I've been making cakes nearly every other day.  This is called "Chausson aux Pommes" in French which is my favourite apple pie.  I made the composition of those; a thin layer of creme patissier, apple comport and caramelized apple.

「ショーソン」フランス菓子のアップルパイはこれと薄いパイがある。これは私のお気に入りで普通はパン屋さんの定番の一つ。今回は私のオリジナルのテイストを加えてお菓子寄りに作ってみた。私の仏菓子を食べてみたいとおっしゃる方に向けて作ったもの。

まず全体的に中身をたっぷりパンパンに詰めて、外のパイは薄くてパリパリに。下に薄くクレームパティシエ(カスタード)真ん中にりんごのコンポート、その上にりんごのキャラメリゼの3層仕立てにした。あまりコッテリさせずに作っているので意外とペロリと食べらる。

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.