"Baby tuna, Chinu snapper"
「ヨコワとチヌ鯛」
"Hamaguri Shinjo"
「蛤しんじょ」
"Chirashizushi"
"Peach blossom"
「紅白の桃」
I used to make Hinamatsuri dinner though I've realized that I haven't made it for the last five years! since 2017. I don't even know why I didn't make it last year. I'm very happy to make my version of Hinamatsuri dinner with recently purchased antique plats.
「ひな祭り2022」過去には毎年3月3日にはちらし寿司とお吸い物を作っていたが、最後にちゃんと作ったのはなんと5年前だった。なぜ去年もきちんと作っていないのかよく分からない。
今年は最近買った骨董の器で頂くことが出来た。蛤しんじょは料理長から習ったもの。ちらし寿司は初めてのお雛様の姪っ子のお家用に作ったもの。
桃の木はそれぞれ白と赤の桃の木。子飼商店街の花屋で200円くらいだった。そんな季節ものが手軽に有るのが嬉しい。
No comments:
Post a Comment
Note: only a member of this blog may post a comment.