24 July 2022

July Japanese home dishes - meat & fish

 

"Oeuf mayonnaise"
「ウフマヨネーズ」

"Pork skewers"
「豚バラ串」

"Yakitori"
「焼き鳥」

"Ramp roasted beef"
「ランプロースト」

"Pork skewers"


"Eel"
「白焼き」

「ニシンの糠漬け」

"Soya sauce beef saute with vegetables"
「牛肉の甘辛炒め」



"Hong Kong siu mai"
「香港焼売」


"Aka brand chicken saute"
「赤鶏のソテー」

I cooked very few dishes in the month of July because I didn't have much time.  I've realized that the greatest dish when you don't have time to make is griller dishes.  In the Japanese kitchen, we have a great fish griller but it can be used for anything such as chicken skewers and vegetables.

You need to have a good quality product to cook simple dishes.  Fortunately, we have great quality local meat, fish and vegetables in our region.

「7月の料理」7月はこの月ほど料理しない月は無かったと思うほど料理出来なかった。忙しくて時間がないので全てで30分以内で出来るもの。新型のリンナイのガス台のグリルの機能がとても良いので、串焼きばかりしていた。焼き鳥、串焼き、野菜のグリルはとても楽で美味しい。

ニシンの糠漬けは以前北海道展で買ったもの。これは結構好きで北海道展で見つけると買うようにしている。卵はコッコファームのもの。ここの卵はコクがあり他のものとはかなり違う。ウフマヨネーズは手作りマヨネーズをまとわせたフランスの家庭料理。

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