I tend to make original style of Japanese food for myself in Hong Kong. These are the dishes I made from the earlier post of my blog. I make those foods for once then add small works each time I make a dish.
For example, the chicken fillet cooked in Dashi, I shredded them and tossed with ground radish. This is only a example, chicken fillet can be added to simple salad.
I pan fried the local aubergines in sesame oil the other day, then I poured Japanese dashi this time. Aubergine can be used for western dishes such as tomato pasta.
「保存料理の応用」これらは前回の保存料理を応用した例。鶏ささみの出汁煮は裂いて大根おろし、レモン汁、塩こしょうで和えた。これは自分では驚きの発見だった。夏の辛い大根もピッタリ合う、さっぱりとした一品。ささみに味を染ませているからこそ美味しくなる。
茄子は出汁をかけたもの。香港の時期ものの茄子は細いが、ねっとりしていてとても美味しい。フライパンに少量のごま油をひき、皮からじっくりと焼いて焼き茄子風に仕上げる。これは和食だけでなく、トマトソースとも和えて楽しんだ。
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