This is taken couples weeks ago when it was very hot in Hong Kong. Summer vegetables of tomatoes, aubergines were so beautiful I couldn't help buying them in quantity.
Summer tomato sauce
Pan grilled aubergines
chicken fillet in Dashi
Red pepper in chili and garlic oil
Chinese vegetabler saute with salted duck egg
香港も例年より早く涼しさを感じる今日この頃。これは掲載の機会を逃してしまった、8月上旬頃の料理。トマト、茄子、ニラなどの夏野菜がパンパンに熟れていて美味しそうで買い込んだ。
この時のポイントは、熟れたトマトで作ったトマトソース。これは大量に作って冷凍保存している。鶏ささみは、”かやのや出汁”で煮たものだが、煮汁をキッチンペーパーで漉して保存した。煮汁を綺麗に保つことで、出汁も他の汁ものに転用でき、肉も長く保つことができた。
8月上旬の保存料理
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トマトソース
茄子のフライパン焼き
パプリカのチリオイル漬け
鶏ささみの出汁煮
空芯菜のアヒルの卵炒め
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