13 October 2016

Char siu rice



This is a combination of white rice with my home made salt pork.  First, I fried salt pork with sweet soya sauce.  Separately I fried green beans with red pepper with garlic then pour everything on the top of just cooked rice before steaming.  Everything blended so well and made a perfect rice dish.

「叉焼ライス」作り置きしておいた塩豚を甘めの醤油ダレで炒めてご飯にまぶした。カリッとするまでフライパンで炒めると塩豚がチャーシュウのようになる。別にインゲンとパプリカをニンニクで炒めたものを作り、炊きたての白ご飯の上に置いて蒸した。

香港の土鍋ご飯のようなものだが、パプリカの香りがパエリアのような少し洋風な香りになって私はとても好きだった。食べ応えのあるご飯料理。

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.