16 October 2016

Laksa



Laksa is spicy local noodle based on Malay food.  There are many ready made laksa paste in supermarket in Singapore that it makes it very easy to make it at home with fresh seafoods.  I usually add calamari, shrimps and crabs sometimes.  

「ラクサ」これはシンガポールのローカル麺。マレー系の料理で、魚介とスパイシーなココナッツスープに太めの米麺が入っている。シンガポールのローカルスーパーには既成のラクサペーストが売っているので、いろいろ試してみている。ラクサペーストはエビやいりこなどとスパイスが練ってあるタイカレーのベースに似ている。

美味しさの秘訣の一つはフレッシュココナッツミルクかもしれない。要冷蔵のココナッツミルクは缶のものより爽やかで甘ったるい独特の匂いがなく美味しい。イカ、エビ、カニなどをたっぷり入れて煮立てて最後に専用のラクサ麺(米麺)を入れる。

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.