25 October 2016

Confit de thon au Piment d'Espelette





This is something I've found myself but the combination of baby tuna with Piment d'espelette was absolutely wonderful.  I also added sweep paprika from Hungary for the color.  The flavor of Piment d'Espelette is very special.  I really love it's flavor and it goes super well with tuna fish.

「マグロのピモント・デスペレットのコンフィ」これは小ぶりのマグロを下ろして「ピモントデスペレット」というバスク地方特産のスパイスをまぶしてマリネし、オーブンでじっくり火を入れたもの。

シンガポールの地物マグロは、日本のカツオくらいの大きさのものが時々上がっている。暑いので身が柔らかくなっているが、シンプルに輪切りにしてツナステーキにしても美味しい。ピモントデスペレットは、唐辛子の種類だが、辛くなくてとても香りが高い。その香りとツナの相性が抜群だった。

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