15 October 2016

Oven baked Tasutaage


Tasuta Age is one of the form of Japanese deep fried dish of marinated chicken powdered with potato starch.  I baked in the oven with drizzle of oil instead of deep fry in oil.  I gradually raised the temperature of the oven because marinated meat tend to burn easily.  Still it's important to heat the oven very high in the end of cooking to brown the top.

「鶏の竜田焼き」ニンニク醤油に漬けた鶏のもも肉に片栗粉をしっかり付けて竜田揚げ風のオーブン料理をしてみた。トレイや鶏にも振掛けるようにオリーブオイルをまわしかけてじっくりオーブンで火を通す。漬けた肉は焦げやすいのでじっくり火を通す。170度くらいから焼いて次第に温度を上げて外をカリッとさせる。

肉はマリネ液を拭き取ってしっかり片栗粉を付けるのがポイントだ。一緒に焼く野菜は水分があるものは合わない。水分が出たらトレイの中で肉がグズグズして美味しくない。

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