"Le Comptoir du Relais" is probably my favourite French restaurant in the world. I've been there so many times but I always impressed with them. The chef Yves Camdeborde who used to work at Ritz, Hotel de Crillon, started the concept of a small restaurant with a small budget in the 90s to escape from the hunting of Michelin stars. Now almost all the famous chefs want to do the same thing as him.
I really love his way of putting the ingredients together, not too conservative, but not too modern, just right. I think I've been there about twenty times but I always find his new creation.
「ル・コントワール」私はここがフレンチレストランの中で世界で一番好きだ。料理はシンプルで美味しい。料理はトラディショナルな料理そのものはなく、更に一歩上を追求している。
シェフ、イヴ・カンデボードは、以前ホテルリッツやクリオンなどの超一流での功績を積んんだ人だ。十数年前にミシュランの星の獲得戦争から離れて、もっと多くの人に安価で美味しいものを提供したいという思いで独立しそうだ。
彼のある程度高度なテクニックを使いながら、季節の料理を安価に、たっぷりサーブするというスタイルは大成功し、今多くのフレンチの有名シェフは彼同様にビストロを経営に乗り出している。
私はここに20回以上訪れているが、いつも大満足だ。行く度に季節の新しいメニューがあるし、美味しいデイリーワインがカラフで1Lというのがいい。
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