19 February 2018

Shio Tomatoes





Shio tomatoes; salt tomatoes of Kumamoto is something.  It tastes nothing like regular tomatoes, sweet and it has very dense states.  It's rather hard and has less water inside so even when it's cooked in the oven, it still has the texture and doesn't become waterly.  When it's grilled with mozzarella cheese, it was extremely good.

「塩トマト」熊本八代の塩トマトが激ウマだ。安くても1個100円以上するのでとても高価だが、普通のトマトとは全く別物。甘いだけでなく、トマトのものすごく濃い味がする。普通のトマトより小ぶりで固い。八代の塩分の高い干拓地で栽培されるので、塩トマトと言うそうだ。今が旬で美味しい。

モッツレラチーズと一緒に少しオリーブオイルをかけてグリルしたら、とても美味しかった。軽くグリルしても水分が出て煮崩れたりしない。熱々のトマトとチーズの相性が抜群だ。

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