29 May 2018
Chicken Rendang
This is probably the most know Malyasian dish in Singapore. Chicken cooked in sambal chili and coconuts. I bought ready made chicken rendang paste. Thougth, I made mistake in cooking and it became like curry. I should have cook through and reduce the coconuts milk in the end but I didn't reduce it enough.... but the taste was surprisingly good.
「チキン・レンダン」これは最も一般的なマレー(インドネシア?)料理。レンダンのペースト(生のもの)を買って鶏の脚肉を煮込んだ。チキンを水で柔らかくなるまで煮込んだ後にペースト、生のココナッツミルクを入れてさらに煮詰める。
だが、ぼーっとしていてココナッツミルクを入れてある程度してカレーのように作ってしまった。考えてみたらチキンレンダンとは汁気があまり無くなるまでココナッツを煮詰めたものだった。だが、結果は美味しかった。ペーストは市販のものだが、ナチュラルでとても美味しかった。
その他はナスのトマト煮込みと買ってきたオタオタ(チリココナッツ味の魚のすり身)。
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment
Note: only a member of this blog may post a comment.