04 September 2021

Summer Japanese home dishes - sashimi 2

 

"Kibinago"
「キビナゴ」

"Abalone"
「鮑」

"Horse mackerel"
「鯵」

"Sardines"
「鰯」

"Flounder"
「ヒラメ」

"Calamari with Natto"
「烏賊納豆」

"Local octopus"
「地蛸」

"Snapper"
「鯛」

We have a great number of summer delicacies in Kumamoto from Ariake sea.  Kibinago and octopus are especially tasty in this season.

「夏の魚」有明海は季節感に富んだ海でそれぞれの時期に美味しい魚がある。夏は特にキビナゴや地ダコが美味しい。甥っ子がタコが好きだと言うことで夏の終わりにタコをよく食べた。天草のタコの美味しさは格別だ。あまり全国には出ない地元だけで頂けるご馳走だ。

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