20 March 2016

Tsuji cooking shcool - Chinese cuisine Spring session






 








I went to Tsuji cooking school in Osaka for a five days schooling session.  It was one of my most focused week in my life.  I've been to the first on in last August and this one was the second one.  Lesson starts at 9 am and last until 4:30 pm with almost no break.  It was exhausting but it was absolutely valuable experience.

This time the lessons were consisted with learning of Chinese regional cuisines; Beijing, Shanghai, Sichuan, Cantonese cuisines and Dim sam making.  We've also had Chinese culture and history lecture to deepen the knowledge of Chinese cooking.  Which I thought that it was very interesting and I had never known even I was living in a part of China for six years.

「辻調理学校・春季講習」通信教育科のスクーリング講習で、大阪の辻へ行ってきた。こんなに充実した時があるのかと驚く怒濤の1週間だった。朝9時から午後4時半まで、ほぼ休憩無しで、講義・調理・実食の繰り返し。夜は大阪の美味しい処へ毎晩外食していたので、後半はヘトヘトだった。

今回の講座は中国の地方料理。北京、上海、四川、広東、点心の講座で、それぞれの地方の歴史や特色を勉強した。香港に長く住んだが、それも広い中国のほんの一部。総合的に中国文化と歴史を勉強できてとても良かった。

最後の点心の授業では、小籠包の包み方の練習を1時間半もし、大量の小籠包を包んだ。中華は他の料理と違い、プロのキッチンの仕様が家庭と全く異なる。この設備で料理を経験できることが、貴重な体験なのだ。辻の中華のレシピは完璧で、どれを食べても本当に美味しい。どの店の料理よりも美味しい。海外からでもこの辻のレッスンに通う価値はある。熱冷めぬ内に復習、練習して身に付けていきたい。

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