04 March 2016

Hinamatsuri 2016


"Chirashizushi"
「ちらし寿司」

"Silver fish and spinach in Clear soup"
「白魚とほうれん草のお吸い物」



"Sliced steak in soya sauce"
「スライスステーキ・酒醤油味」



March 3rd is Japanese Girls day.  This is cultural day for us to eat "Chirashizushi".  Chirashizushi is common style of sushi we make at home.  Most of foreigners recognize Sushi as 'Nigiri' or "Rolled" style but in fact we wouldn't make those at home but to eat out.  Sushi at home is usually "Chirashi".

「ひな祭り・2016」シンガポールで3年目のひな祭り。ちらし寿司は、この日にしか気合を入れて作らないが、本当に手間のかかるものだと思う。私は年に1回、この日にちらし寿司を作ることで、寿司用の米の炊き方、酢と砂糖の割合、盛り付け方などを再確認する。

緑色のものはインゲンを買い忘れてしまって、全てほうれん草で代用したので、緑の味が濃くなりすぎてバランスが悪かった。

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.